Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

O ΑΝΔΡΕΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ "ΠΡΩΤΑ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ"

 Αγαπητοί συμπολίτες, φίλες και φίλοι, 
 Ονομάζομαι Ανδρέας Θεοδώρου, ζω μόνιμα μαζί με τη σύζυγό μου και τα δύο παιδιά μας στους Αγίους Αποστόλους Καλάμου και δραστηριοποιούμαι στο χώρο του εμπορίου εδώ και 30 χρόνια.
Καθημερινά βιώνω, όπως όλοι μας, την παρακμή και το μαρασμό που ζει ο τόπος μας, κατά κοινή ομολογία, ένας από τους ομορφότερους στην Ελλάδα, όχι μόνο από την κρίση και το μνημόνιο αλλά και από τα τεράστια λάθη, που έχουν γίνει από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή. Δεν μπορώ άλλο να βλέπω έργα υποδομών να χάνονται (βιολογικός καθαρισμός, σωλήνες ύδρευσης χωρίς σύνδεση παροχών), υπηρεσίες να κλείνουν ή να μην υπάρχουν (Ταχυδρομείο Καλάμου – Τράπεζες) και γενικότερα η καθημερινότητα του πολίτη να γίνεται όλο και πιο δύσκολη (σκουπίδια, φωτισμός, οδικό δίκτυο).
Ήρθε η ώρα να δραστηριοποιηθούμε όλοι. Η αποχή από τα κοινά δεν είναι πλέον λύση. Για το λόγο αυτό, συμμετέχω στο δημοτικό συνδυασμό «Πρώτα Ο Δημότης», με υποψήφιο Δήμαρχο τον Θωμά Ρούσση, έναν άνθρωπο με πρόγραμμα για τον τόπο μας, εφικτούς στόχους και όρεξη για δουλειά, προκειμένου όλοι μαζί να δουλέψουμε σκληρά και να δώσουμε στον Κάλαμο και γενικότερα το Δήμο Ωρωπού, το μέλλον που του αξίζει. Άλλωστε, το χρωστάω πρώτα στα παιδιά μου.
Με εκτίμηση,
Ανδρέας Θεοδώρου

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Ο Γιώργος Βλαντής στο «ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» με τον Γιάννη ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟ

Γεννημένος το 1962. Πνεύμα ανήσυχο και μαχητικά διεκδικητικό! Από την παιδική μου

ηλικία αναζητητής της αλήθειας πίσω από τις

βιτρίνες, αγωνιστής για το σωστό, για

κοινωνική ισότητα και δικαιοσύνη, ασυμβίβαστος με κάθε κόστος για τα ιδανικά μου

αυτά, δεν έχω διστάσει στη ζωή μου να αντιμετωπίσω τη χλεύη των εναντίων, ούτε έχω 
ποτέ αποφύγει να αναλάβω τις συνέπειες των επιλογών μου.
Με πλούσια συγγραφική δράση, εκδότης εντύπων, αρθρογράφος περιοδικών εκδόσεων,

συνιδρυτής της «Ένωσης Συντακτών Μη Ημερήσιου και Ηλεκτρονικού Τύπου» και

πρώτος Γενικός Γραμματέας της, ιδρυτής των μη κερδοσκοπικών εταιριών «Πολιτιστικές
Προεκτάσεις» και «Εταιρία Βιβλικών Μελετών», από τα έδρανα της Νομικής Σχολής του

Πανεπιστημίου Αθηνών βρέθηκα στο χώρο του Υπουργείου Πολιτισμού, όπου για σειρά

ετών εργάστηκα ως Διαχειριστής των οικονομικών Αναστήλωσης των Μνημείων της

Ακροπόλεως.
Παντρεμένος, με δυο παιδιά, από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 μέχρι και σήμερα, που

υπηρετώ ως Διευθυντής στο «Ταμείο Αλληλοβοηθείας των Υπαλλήλων του Υπουργείου

Πολιτισμού», δραστηριοποιούμαι σε πολιτιστικά και εργατικά σωματεία και 
συλλόγους, αγωνιζόμενος για την αναβάθμιση των συνθηκών της φυσικής και

πνευματικής ζωής των μελών τους και γενικότερα.
Από χρόνια είμαι οικιστής στον αγαπημένο μου Κάλαμο, στον οποίο και μεταδημότευσα, 
θέτοντας τη μαχητικότητα και τα όποια χαρίσματά μου στην υπηρεσία του αγώνα για τη

βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων του. Βρίσκοντας εδώ το χωριό που ποτέ

δεν είχα, δέθηκα με τον τόπο και τους ανθρώπους του, δραστηριοποιούμενος στα κοινά

για λύσεις στα καθημερινά προβλήματα, μέσω του «Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίας

Μαρίνας», του οποίου σήμερα είμαι Πρόεδρος, όντας παράλληλα και Γεν. Γραμματέας της

Ομοσπονδίας όλων των Εξωραϊστικών Συλλόγων του Καλάμου, της γνωστής «ΕΣΠΑΑΚΑ».
Ένας σημαντικός παράγοντας που με ωθεί να θέσω υποψηφιότητα στο «ΟΡΑΜΑ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» είναι το γεγονός πως ο καταξιωμένος σημερινός Δήμαρχος Γιάννης

ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ, που ηγείται του συνδυασμού, έχει αποδείξει έμπρακτα μέσω του 
προσωπικού του, επαγγελματικού και πολιτικού βίου πως είναι ένας άνθρωπος οξύνους,

πρακτικός και παραγωγικός και πως είναι ο 
μοναδικός υποψήφιος που μπορεί να εγγυηθεί τη συνέχιση χρηστής διοίκησης με

διαφάνεια και αξιοκρατία, που χρειάζεται ο τόπος.

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

O ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΣΗΜΑΚΗ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Κάλαμο Αττικής , από όπου και κατάγομαι.
 Έως και σήμερα δεν συμμετείχα στα Δημοτικά πράγματα ,όμως τα πολύ μεγάλα προβλήματα των καιρών αλλά και του τόπου ,με οδήγησαν να αποφασίσω να ασχοληθώ ενεργά . 
Για αυτόν τον λόγο, αποφάσισα και συμπαρατάσσομαι , με τον κ. Γ. Γιασημάκη και την παράταξη του ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ  ,με μοναδικό σκοπό και στόχο να βοηθήσω όπως και όπου χρειαστεί ώστε να υπάρξει ένα πολύ καλύτερο αύριο από το σημερινό γκρίζο παρόν. Σας καλώ να στηρίξετε την προσπάθεια όλων μας , της ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ,και του υποψήφιου Δημάρχου μας Γ. Γιασημάκη για να ξαναποκτήσει ο Δήμος μας την αίγλη που είχε στο παρελθόν και να γίνει παράλληλα η πόλη μας σύγχρονη , ισόρροπα ανεπτυγμένη και άκρως ανταγωνιστική.

H ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ Α Ν Θ Ι Π Π Η – ΠΕΠΙΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΣΗΜΑΚΗ

                   




   Διευθύντρια του 1ου Δημ. Σχ. Σκάλας Ωρωπού &  Ν. Παλατίων
Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες
Έχοντας συναίσθηση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουμε    όλοι μας καθημερινά, αλλά με αισιοδοξία για το μέλλον και διάθεση προσφοράς , πήρα την απόφαση να συνταχτώ στην ομάδα της Δυναμικής Πολιτείας και να αγωνιστώ για όλα όσα μας ενώνουν.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον  Γιώργο Γιασημάκη που με τίμησε με την πρότασή του και να δεσμευθώ πως θα παλέψω για μια ανθρώπινη καθημερινότητα όπως αξίζει σε όλους μας.
Με θάρρος, γνώσεις και οράματα μπορούμε να «χτίσουμε» έναν Δήμο πιο κοντά στον άνθρωπο, πιο κοντά στη νέα γενιά πιο κοντά στα παιδιά μας.
Πιο κοντά σε αυτό που ονειρευόμαστε, σε αυτό που όλοι μας αξίζουμε.
Με εκτίμηση


  Κυριακίδη Ανθίππη- Πεπίτα

Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ Π. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΣΗΜΑΚΗ

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ


Αγαπητοί φίλοι ανακοινώνω σήμερα την συστράτευσή μου με τον Γιώργο Γιασημάκη και την Δυναμική Πολιτεία, έχοντας συναίσθηση της κρισιμότητας των στιγμών ,που περνά τόσο ο Δήμος μας όσο και η χώρα γενικότερα., Είναι νομίζω η στιγμή ,που ο κάθε σκεπτόμενος –ενεργός Πολίτης, θα πρέπει να πάρει θέση και να παλέψει για την αντιμετώπιση των δυσκολιών, που κάθε μέρα γιγαντώνονται και γίνονται πολύ πιο επώδυνες. Η Δυναμική Πολιτεία έχει και την θέληση, και την διάθεση και τα μέσα να πραγματοποιήσει εκείνες τις καθοριστικές αλλαγές και να πάρει όλα εκείνα τα καθοριστικά μέτρα, που θα δρομολογήσουν τον Δήμο μας, στη σωστή –αναπτυξιακή πορεία, που η κρισιμότητα των καιρών επιβάλλει. Δεν θα μπορούσα να μην ανταποκριθώ στο κάλεσμα του Γιώργου Γιασημάκη και της Δυναμικής Πολιτείας. Σας καλώ λοιπόν, όλες και όλους, να δώσουμε από κοινού τον αγώνα της δημιουργίας, της ανάπτυξής, και της προκοπής, για να μπορούμε αύριο, να λέμε με περηφάνια, πως στα δύσκολα ήμασταν εκεί και δώσαμε ο καθένας, από το μετερίζι του και με τις δικές του δυνάμεις, ότι μπορούσε για το καλό του τόπου μας. 

Ο Δημήτρης Βλάχος στη «Δυναμική Πολιτεία» με τον Γιώργο Γιασημάκη

Αγαπητοί φίλοι και Δημότες
Μετά από τρία και πλέον χρόνια ενασχόλησης μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στον Δήμο Ωρωπού, αποφάσισα να συνεχίσω να ασχολούμαι και να βοηθήσω με όποιο τρόπο μπορώ. Έτσι λοιπόν, στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές θα είμαι στον πλευρό του Γιώργου Γιασημάκη και στον Συνδυασμό ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, τον οποίο ευχαριστώ και Δημόσια για την γόνιμη κριτική του, την εμπιστοσύνη, την εκτίμηση και συμπαράσταση που είχα κατά την διάρκεια της θητείας μου ως Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Αρχής.
Σε αυτήν την διαδρομή του Δήμου Ωρωπού, ο Γιώργος Γιασημάκης και η Δυναμική Πολιτεία υπήρξαν η φωνή συνείδησης των Δημοτών, ασκώντας θετική κριτική στην Δημοτική Αρχή και άφησαν στο πλάι όποιες μικροπολιτικές και παραταξιακές διαφορές. Οι αρχές που με οδήγησαν στον συνδυασμό του νύν Δημάρχου, δυστυχώς διέψευσαν τόσο εμένα αλλά και τον τόπο. Δεν θα μπορούσα ποτέ να είμαι σε έναν συνδυασμό ο οποίος Πολιτικά συνέχισε τις πρακτικές του παρελθόντος, να στηρίζει τους υβριστές και λοιδορούς και να αρνείται να στηρίξει τους έντιμους και αληθινούς αγωνιστές για την επίλυση των προβλημάτων των Δημοτών. Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν αρκεί να είσαι μόνο “καλό παιδί”, οι εποχές απαιτούν την ριζική αλλαγή νοοτροπιών του παρελθόντος που οδήγησαν τον τόπο μας στην Κρίση και τον μαρασμό. Καλά παιδιά πρέπει να είμαστε στο σπτίτι, στη οικογένεια και στην κοινωνία και “κακά παιδιά” απέναντι στο κατεστημένο, στις πολιτικές της εξυπηρέτησης η/μέτερων. Πολύ περισσότερο θα πρέπει να έχουμε το θάρρος να σταθούμε δίπλα σε εκείνους που προσφέρουν ανιδιοτελώς στον τόπο, ανεξάρτητα εάν είναι δημοφιλείς ή “επικοινωνιακοί”, προσόντα που είναι ίσως αναγκαία για την δημόσια ζωή αλλά δεν βοηθούν τον Δημότη.
Επειδή δεν έχω υπάρξει αχάριστος στην ζωή μου, οφείλω να ευχαριστήσω αυτούς που στάθηκαν δίπλα μου όσο είμαι Δημοτικός Σύμβουλος και ξέρουν ποιοί είναι αυτοί. Το χρέος μου ήταν, είναι και θα είναι απέναντι στον Πολίτη.
Βλάχος Δημήτρης
Δημοτικός Σύμβουλος

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Ο Πέτρος Δέδες υποψήφιος με τη «Δυναμική Πολιτεία» του Γιώργου Γιασημάκη

Ο Πέτρος Δέδες που είναι τελειόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Πατρών, θα είναι υποψήφιος με τη «Δυναμική Πολιτεία» του Γιώργου Γιασημάκη, απευθύνεται στους συνδημότες του και δηλώνει:«Γεννήθηκα και ζω στον Κάλαμο Αττικής. Ως ένας προβληματιζόμενος νέος και θέτοντας πάντα υψηλούς στόχους στη ζωή μου, αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά του τόπου μας και να αγωνιστώ έμπρακτα και αληθινά για όλα όσα μας ενώνουν».

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Ο Δημήτρης Παπαπέτρου στη «Δυναμική Πολιτεία» του Γιώργου Γιασημάκη


Αγαπητοί φίλοι και φιλές κάτοικοι του δήμου Ωρωπού, ανακοινώνω την υποψηφιότητα μου με τη Δυναμική Πολιτεία και το Γιώργο Γιασημάκη,
θεωρώντας καθήκον μου να συνταχθώ σε ένα κοινό μέτωπο αντίστασης εναντία στην υποβάθμιση και αλλοτρίωση του δήμου, μέσα στον όποιο ανδρωθήκαμε
και τον όποιον αγαπήσαμε. 
Πιστεύω ακράδαντα ότι ο δήμος μας με ηγέτη το Γιώργο Γιασημάκη θα ξαναβρεί τη χαμένη του αίγλη και θα αποτελέσει πρότυπο για όλους τους δήμους της χώρας,
βοηθώντας ταυτόχρονα και την ιδία την πατρίδα να οδηγηθεί στη έξοδο από την κρίση που τόσο έχει ταλαιπωρήσει όλους τους Έλληνες.
Εύχομαι ειλικρινά μέσα απ την καρδία μου σε όλους τους συναγωνιστές και στους κατοίκους του δήμου καλό αγώνα!

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

O ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΙΟΥΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗ «ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΣΗΜΑΚΗ.


Πολίτες που ασχολούνται με τα κοινά, χωρίς υστεροβουλία  με διάθεση να προσφέρουν και αγάπη για τον τόπο τους κρίνονται από τη διαδρομή τους στον πολιτικό στίβο.

Ως ενεργό μέλος αυτού του τόπου είχα και έχω τη διάθεση και τη δύναμη  να αγωνιστώ και να προσφέρω στον τόπο  που αγαπώ και ζω με την οικογένειά μου, πράγμα το οποίο προσπάθησα όταν ο Δήμος Καλάμου ήταν αυτόνομος ως δημ. σύμβουλος  και αντιδήμαρχος.

Στον Καλλικρατικό Δήμο Ωρωπού επέλεξα να μην συμμετέχω , πιστεύοντας πως η συνένωση αυτή , θα έβρισκε πολλές ελπίδες  ανάπτυξης στηριζόμενη σε συνδημότες μας που θα είχαν την πρόθεση να ασχοληθούν ενεργά με τα κοινά και να προσφέρουν.

Δυστυχώς η επιλογή  που έγινε ,διέψευσε όχι μόνο εμένα ,αλλά και την πλειονότητα των συμπολιτών μας τρεισήμισι χρόνια τώρα ζουν  την αλαζονεία μιας εξουσίας που έχει απαξιώσει όλες τις αξίες .

 Μία εξουσία που επιδίδεται  στην κατασπατάληση του δημοτικού χρήματος, που έχει διασπάσει κάθε προσπάθεια ενότητας των τοπικών κοινωνιών μας , με αποτέλεσμα να βιώνουμε όλοι την οπισθοδρόμηση της περιοχής μας χωρίς να μπορούμε μέχρι και σήμερα  να αντιδράσουμε.

Είμαι σίγουρος πως η αντίδραση θα έρθει με  τις ερχόμενες Δημοτικές εκλογές του Μαΐου και η απάντηση στη σημερινή Δημοτική Αρχή , θα είναι απόλυτη και σκληρή .

Πέρα λοιπόν από την προσωπική μου θέση και ψήφο , επέλεξα  να στηρίξω ενεργά τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιώργο Γιασημάκη και να συμμετέχω στον Συνδυασμό  <<Δυναμική Πολιτεία >> πιστεύοντας πως μπορούμε να αλλάξουμε τα σημερινά δεδομένα .