Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Προβοκάτορες και Καλαμοταλιμπάν

Προβοκάτσια
 Aνεπιθύμητη για αυτούς που εκλαμβάνουν τους εαυτούς τους ως στόχους της πρόκληση, αδιάφορη  για τους άλλους. Μπορεί να είναι τίμια, δηλαδή να γίνεται ανοιχτά και ξεκάθαρα, από τη μορφή λεκτικής επίθεσης ή ‘πολέμου ιδεών’  μέχρι ότι να’ναι, αλλά και υποχθόνια και προσχεδιασμένα. Σε κάθε περίπτωση, συχνά η πραγματική φύση της ενέργειας δε γίνεται αντιληπτή από την πλειοψηφία – συχνά δεν γίνεται καν αντιληπτή- πάγια τακτική από τους περιθωριακούς του Καλάμου όμως.
Είναι γνωστή και ως προβότκα που προϋπήρχε του trolling – απλά το interwebz την έκανε ευρύτερα γνωστή και προσβάσιμη, καθώς και ανέδειξε νέες μεθόδους ποιο εξελιγμένες.
Οι σκοποί των προβοκατόρων ποικίλουν δραματικά , ανεξάρτητα από το αν χιλιάδες επιστημονικά κείμενα επιχειρούν την συκοφάντηση αυτής της αρχαίας τέχνης ως μια εκφυλισμένη χωρίς νόημα ή με δόλιους σκοπούς δραστηριότητα, απλά και μόνο γιατί το επίπεδο στην επαρχία είναι χαμηλό και βεβαίως στους περιθωριακούς χαμηλότερο.
Οι αρχέτυπικες συμπεριφορές που χαρακτηρίζονται ως προβοκατόρικες και οι αντίστοιχοι σκοποί τους είναι οι εξής:
1. Η  συκοφάντηση ιδεών, σκοπών ή ομάδων, έμμεσα ή άμεσα, η απόπειρα δολιοφθοράς-με απειλές και βεβαίως πράξεις έως και τα τελευταίως sic αυγό γιαουρτόματα . Οι φωτισμένοι άνθρωποι απεχθάνονται την προβοκάτσια έχοντας ένα αόρατο “κακό” συνδεδεμένο με την πρόκληση γενικά. Είναι συνηθισμένο  βέβαια οι άνθρωποι να τα βάζουν με λέξεις/έννοιες αντι να δουν το τι ενσαρκώνεται με αυτές.  Ο σκοπός και ο τρόπος όμως παίζουν ρόλο και τους εκθέτει αλλά μόνο στους περιθωριακούς/χαμηλού επιπέδου ανθρώπους.
2. Μορφές πρόκλησης πολλές.Το να μιλάς όταν οι οι υπόλοιποι κάνουν τις λούλες υποτασσόμενοι σε κάποια μορφή εξουσίας. Το να είσαι προκλητικός όταν κυριαρχεί ο καθωσπρεπισμός και η ψευτιά.Η κάλυψη από τοπικά ταμπού ή θρησκείες δοξασίες ή παραδόσεις του κόλου.
3. Το να ξεπερνάς ‘παραδεκτά’ όρια για την ανάδειξη ιδεών, ανάδειξη κάποια ‘αλήθειας’, καθώς και την η ανάδειξη της συκοφαντημένης άποψης κτλ.
Αρκετοί υποστηρίζουν πως η πιο εκλεπτυσμένη και ανώτερη μορφή προβόκας είναι ένα crossover μείγμα με στοιχεία από όλες τις άνωθι εκδοχές όπως αυτό δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά, αλλά μόνο Καλαμιότικα-επίσης sic.
Πότε όμως πετυχαίνουν οι προβοκάτορες.
Όταν ο στόχος τους αντιδρά αναμενόμενα. Συχνά οι προβοκάτορες δεν γνωρίζουν καν ποιον στοχεύουν ή ποια είναι τα αναμενόμενα, ο καλός προβοκάτορας όμως τα αναγνωρίζει ως τέτοια τη στιγμή που εκδηλώνονται. Μια καλοφτιαγμένη προβοκάτσια τέτοιου τύπου θα φανερώσει τα θύματα – εθελοντές μετά την πρώτη κρούση. Στα αναμενόμενα είναι είναι το ταμπούρωμα, η ραϊχική θωράκιση, γύρω από την υπό προστασία ιδέα της ομάδας που υποτίθεται ότι στοχοποιείται. Επιτυχία θεωρείται όταν ο αμυνόμενος στόχος εκλαμβάνει την προστασία της έννοιας-ομάδας-σκοπού από τους προβοκάτορες πιο σημαντική από την έννοια-ομάδα-σκοπό καθαυτή. Την ώρα που υπεραμύνεται λοιπόν, ενώ ενεργεί από καλή προαίρεση, στην πραγματικότητα δείχνει ηλίθιος, επιθετικός και κολλημένος δογματικός, αντί για ανοιχτόμυαλος και βεβαίως άθεος/ επίσης sic!
Oι περιθωριακοί ωστόσο χορεύουν-βελάζουν καταφέρνουν όμως την συσπείρωση όλου του ανθρώπινου "πάτου" σε ομάδες που βαφτίζουν ή ενεργών πολιτών ή πολιτιστικών συλλόγων ή homosexoual/drugsexoual ομάδων.

Στην πραγματικότητα o προβοκάτορας  καταφέρνει την επίκληση της επιστημονικής αυθεντίας που με την σειρά του τον περνάει τεχνηέντως για αποψάρα του και κάνει τον προβοκάτορα να νομίζει ότι έπιασε το γάιδαρο από τ’αρχίδι@.

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Δέκα τρόποι και κάτι ψιλά

Ποιες είναι οι αιτίες που τα προκαλούν και πως μπορείτε να απαλλαγείτε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από το ροχαλητό και τα άσχημα σχόλια στα μπλόγκς;


Το ροχαλητό είναι κάτι περισσότερο από απλή ενόχληση και συνήθως δεν είναι καθόλου ευχάριστο ούτε γι’ αυτούς που ροχαλίζουν ούτε κυρίως γι’ αυτούς που πρέπει να το υποστούν στο κρεβάτι και την επόμενη ημέρα στα μπλόγκς. 
Ποιες είναι οι αιτίες που το δημιουργούν και πως μπορείτε να μειώσετε την ηχορύπανση με κάποιες απλές θεραπείες;

Οι αιτίες

Το ροχαλητό οφείλεται κυρίως: στο φύλο (οι άνδρες ροχαλίζουν περισσότερο από ότι οι γυναίκες), την ηλικία [εμφανίζεται κυρίως σε άτομα μέσης ηλικίας], την κληρονομικότητα, την αύξηση βάρους, το κάπνισμα, τη κατανάλωση αλκοόλ, τη χρόνια αποφρακτική ρινίτιδα, τις ανωμαλίες στην κατασκευή της μύτη, τα κρυολογήματα κατά τα οποία πρήζονται αμυγδαλές και γενικά η περιοχή του στόματος και του λαιμού, τις αμυγδαλές και τα κρεατάκια που πρέπει να αφαιρεθούν, αλλά και το πιο σύνηθες το στραβό ρινικό διάφραγμα.
Η κακή γραφή στα μπλόγκς οφείλεται κυρίως στο φύλο [οι γυναίκες εδώ είναι χειρότερες από τους γνήσιους άντρες ] , στην νοημοσύνη και μόρφωση [όχι απαραίτητα] στην έλλειψη αυτοεκτίμησης [ειδικά αν το βράδυ δεν είχε σεξ]  και κυρίως στην δίψα για εξουσία και ανάδειξη του εγώ.

Θεραπεία: 10 τρόποι για να απαλλαγείτε
1. Κόψτε το αλκοόλ και τις κακές παρέες.Αποφύγετε τη χρήση αλκοόλ και φαρμάκων που μειώνουν την αναπνοή όπως τα υπνωτικά και τα ηρεμιστικά, και κοιτάξτε προς την Εύβοια[μπορεί να υπάρχει ακόμα νύφη ή γαμπρός].


2. Σταματήστε το κάπνισμα και τις πίπες [τις ηλεκτρονικές και τις άλλες].

Μειώνει τις πιθανότητες δημιουργίας φλεγμονών στους αεραγωγούς και δεν λερώνουν τα ρούχα [με υπολείμματα καπνού πονηρή].

3. Προσέχετε πόσο τρώτε και ποιον ταΐζετε [μπλοκά-εφημεριδά].

Μην υπερβάλλετε στην κατανάλωση του φαγητού, πάντα σε λογικές μερίδες και δύο με τρεις ώρες πριν κοιμηθείτε και ποτέ πριν ή μετά από ανάρτηση σχολίου σε μπλόγκ.

4. Ασκηθείτε στο σώμα και στα δάκτυλα.
Η
άσκηση βελτιώνει το αναπνευστικό σύστημα, ελαττώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης ροχαλητού και άπνοιας, οπότε την άλλη μέρα δεν έχεις ζοχάδες με τους γείτονες κυβερνώντες η όχι.

5. Χάστε βάρος  χάσετε κακία.
Και προσπαθήστε να διατηρήσετε το βάρος σε φυσιολογικά επίπεδα οπότε και στο μυαλό τα πράγματα θα είναι επίσης φυσιολογικά μέχρι και γιά 3 σχόλια την ημέρα.


6. Μπείτε σε πρόγραμμα
Πηγαίνετε για ύπνο κάθε βράδυ την ίδια ώρα και κοιμηθείτε σε πλάγια στάση και όχι ανάσκελα, μην σκέφτεστε το Κάλαμος Σίτι και σκεπάστε καλά τον ποπό γιατί ποτέ δεν ξέρεις με τους αγιό βασίληδες.
 

7. Κάντε μικρές αλλαγές τις λεγόμενες κολοτούμπες.
Σηκώστε το κεφαλάρι του κρεβατιού στα 10 εκατοστά τοποθετώντας κάτι στα ποδαράκια. Τα πολλά μαξιλάρια ίσως έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα και μην στέλνετε σχόλια από κινητά γιατί σας βλέπουμε από την μάρκα.

8. Εξασφαλίστε υγρασία στο δωμάτιο όχι στο μυαλό γιατί μουχλιάζει.Οι συσκευές θέρμανσης και ψύξης ξεραίνουν τον αέρα και ο ξηρός αέρας προκαλεί περισσότερες συσπάσεις του λάρυγγα και άρα θορυβώδες ροχαλητό
.
9. Βάλτε αυτοκόλλητα και προφυλακτικά μυαλού. Υπάρχουν αυτοκόλλητα που βοηθούν την κατάσταση ανοίγοντας του αεραγωγούς και κασσάνδρες που κλείνουν πόρτες  ακόμα και στον κόμπρα[ φαντάσου να κάνει μπλόγκ].

10. Φορέστε μασελάκι και ξεχάστε ότι χάσατε-κερδίσατε τις εκλογές πριν ένα χρόνο.
Στις ήπιες περιπτώσεις, μπορεί ο οδοντίατρος να σας συστήσει μία ορθοδοντική συσκευή , η οποία εφαρμόζεται στο στόμα κάθε βράδυ κατά τη διάρκεια του ύπνου άσχετα αν αυτό δεν βοηθήσει να τις κερδίσετε-χάσετε μετά από τρία χρόνια΄[τίς εκλογές].
Όλα αυτά μπορεί να σας βοηθήσουν μπορεί όχι.
 Αλλωστε και ο Θεός έγραψε τις δέκα εντολές αλλά καμιά δεν έπιασε στους οπαδούς του Κάλαμος σίτι.
Ουδείς αναμάρτητος ομορφάντρες μου και γυναικάρες μου.

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Εγώ τις αγαπάω τις θεούσες είναι ακίνδυνες, άκακες...είμαι θεούσος!

Ο θεούσος.
Όρος που περιγράφει χριστιανοσλάνγκ φαινόμενο. Είναι το αρσενικό του θεούσα, οπότε μιλάμε για θεοσεβούμενο αγριοχρίστιανο/ χριστιανοταλιμπάν.
Α-Χρησιμοποιείται συχνότατα ως Argumentum ad hominem για να υπονομευθεί η αξιοπιστία δημοσίου προσώπου. Στοχεύονται ως θεούσοι όχι μόνο οι συνήθεις ύποπτοι δεξιοί και ακροδεξιοί πολιτικοί, αλλά και επαναστάτες που ήταν θεούσοι στα νιάτα τους, λ.χ. μέλη θρησκευτικών οργανώσεων, και μαρξορθόδοξοι, και αριστεροί που τυχαίνει να συμπέσουν με απόψεις της Εκκλησίας, λ.χ. κατά της παγκοσμιοποίησης, υπέρ της τοπικής ιδιαιτερότητας, κατά του νεοφιλελευθερισμού και ταλιμπάν. Επίσης, ως θεούσοι λοιδωρούνται καλλιτέχνες με reborn στρεϊτάδικο υφάκι που ανένηψαν από ναρκωτικά χάρη στον τζίζα και τα ρέστα παγωτά.
Β-Ο συντηρητικός, συμβατικός στο σεχ. Και εδώ υπάρχει μια εύκολη ταμπελοποίηση ως θεούσου σε όποιον αρνηθεί κάτι κίνκι.
Γ-Φαινόμενα χριστιανοτρόλ και e-λληναράδων που καταγγέλλουν ό,τι ανταλαμβάνονται ως δίχτυα του εξαποδώ στα διαδίχτυα. Ο θεούσος χρήστης του Διαδικτύου κάνει μπαμ από μακριά, όπως φαίνεται στο τελευταίο παράδειγμα, καθώς είναι συχνά φωνακλάς, αρχαιόκαυλος και πολυτονιστής και άλλοτε άκων άλλοτε εκών τρολιάζει ασύστολα.

Το σημαντικό με τον θεούσο είναι ότι προκύπτει από το θηλυκό θεούσα, άρα είναι κατά βάση μεταφορά ενός θηλυκού τύπου στο αρσενικό (ο Θεός να τον κάνει!). Είναι, για να χρησιμοποιήσω μια έκφραση του Jeanoir για τους φιλόλογους, «κάποιος που μοιραία έχει αναπτύξει τις θηλυκές πτυχές της προσωπικότητάς του».
Ο αναγεννησιακός θεούσος είναι συχνά απελπιστικά πλαδαρός, θηλύγλωττος, τοιουτιέν, πάσχων από οξεία κλαψομουνίαση, υποχόνδριος, υστερικός και με πολλά αισθήματα αυτομεμψίας. Φροντίζει να κάνει μια δουλειά με λίγες υποχρεώσεις, λ.χ. δημόσιο φορέβα, ώστε να του μένει αρκετός χρόνος να γίνεται γκομενοφύλακας σε μια οικοδομή από θεούσες, με τις οποίες πάνε μαζί στις αγρυπνίες και με τις οποίες μοιράζεται το ίδιο πάθος για τον παπά που οργανώνει τα τοιαύτα χάπενινγκς. Στον παπά αυτόν τηλεφωνεί συνέχεια στο κινητό για να κάνει καθημερινό update των αμαρτωλών λογισμών του. Αν τον βαρεθεί ακόμη κι ο παπάς, τότε εξομολογείται τις αμαρτίες στον αυτόματο τηλεφωνητή. Στα πνευματικά χάπενινγκς, η συντριπτική πλειοψηφία είναι γυναίκες, και ο θεούσος είναι μια μοναχική ανδρική παρουσία, πολύ ευαίσθητη, οπότε είναι μια παρέα που παρηγορεί τις παντρεμένες από τις θεούσες για την σκληρότητα των ανδρών τους, που δεν τις ακολουθούν στις θείες ηδονές. Το ίδιο και στις προσκυνηματικές εκδρομές, όπου ο θεούσος αναδεικνύεται σε μέγιστο θεουσοβοσκό***. Στην απίθανη περίπτωση που ο θεούσος είναι παντρεμένος, τότε χρησιμοποιούμε την έκφραση για να χαρακτηρίσουμε κάποιον ο οποίος δεν ικανοποιεί σεξουαλικά την γυναίκα του.
Πρόκειται, λοιπόν, αφετηριακά για διαφορετική χριστιανόφατσα και διαφορετικό τύπο θρησκευτικού ζήλου από τον αγριότερο αγριοχρίστιανο ή από το κομιλφό παιδί του κατηχητικού, αν και δεν αποκλείεται καθόλου ο θεούσος να υπεραναπληρώσει εβέντουαλjυ τα αισθήματα μειονεξίας του με την βία του ιερού, που λέει κι ο René Girard.
Βέβαια συνήθως δεν γίνεται αυτή η λεπτή περιπτωσιολογία και ως θεούσος χαρακτηρίζεται γενικά ο αγριοχρίστιανος, ή ακόμη και ο ήμερος τοιούτος΄.

*** Ο θεουσοβοσκός ή μπαζοβοσκός ή κάποιος συχωριανός μας:
Υποκατηγορία της γενικότερης έννοιας μουνοβοσκός. Είναι ο άντρας που είναι περιτριγυρισμένος από πολλές γυναίκες αλλά τελικά μένει μόνο στα λόγια και ποτέ δεν προχωράει στα έργα. Έτσι, είναι ο καλύτερος φίλος των γυναικών και ο καλύτερος σύντροφος για τις δύσκολες ημέρες (όπως και οι σερβιέτες). Εκείνο που τον ξεχωρίζει από το μουνοβοσκό είναι η ποιότητα του εμπορεύματος η οποία ως επί το πλείστον είναι για τα μπάζα.
Οπότε κατά μια άποψη καλύτερα που μένει μόνο στα λόγια [με το πουλί στο χέρι].